English
Magyar

Israeli Holt-tengeri iszapos pakolás

Israeli Holt-tengeri iszapos pakolás
30 perc: 22500HUF
45 perc: 32000HUF
60 minutes: 39000HUF
iszappakolás, spa

A Holt tengeri ásványok megújítják a bőr szöveteinek szerkezetét, áldásos hatását pedig mélymeleg terápia segíti elő. A kezelés eredményeként a bőr visszanyeri rugalmasságát, feszességét, valamint elhalványulnak a pigmentfoltok, és csökkennek a ráncok. Vendégeink három különböző iszap közül választhatnak: aloe, alga vagy aromás. 

 

+36 1 491 0078

A Holt-tengeri iszap

 

A Holt-tenger gyakorlatilag egy sós tó, Jordánia, Palesztina, és Izrael határán. Több mint 34%-os sótartalmával a világ legsósabb állóvize, érdekesség, hogy olyan magas sókoncentrációval rendelkezik, hogy egy magasabbrendű élőlény sem él meg benne - neve is erre a szokatlan jelenségre utal.

 

Több ezer éve vonzza a mediterrán térségből a látogatókat, a világ egyik első, és legősibb gyógyfürdőjeként tartják számon. Már a bibliai időkben, Heródes alatt alatt is exportáltak holt-tengeri iszapból készült termékeket, melyeket elsősorban gyógyászati és szépészeti célra hasznosítottak. A legendák szerint Kleopátra is az iszapnak köszönhette időtálló szépségét.

Az iszap az évezredek alatt a tengerbe hordott üledékes agyagrétegből keletkezett, így az rendkívül gazdag ásványi sókban, nyomelemekben, de növényi eredetű anyagokat is nagymértékben tartalmaz, melyek mind elengedhetetlenek a minőségi bőrápoláshoz.

 

A holt-tengeri iszap jótékony hatásai:

 

Aki már próbálta, az biztosan nem fogja elfelejteni, hogy a kezelés, vagy akár csak egy iszapos fürdő után is mennyivel selymesebb és finomabb tapintású lesz a bőr. Ez kaolin, a timföld, és az agyagszemcsék radírozó és mélytisztító hatása, melyek szinte 'kiszívják' a bőr pórusaiban rekedt zsíros szennyeződéseket.

A kozmetikai ipar számos szegmense alkalmazza, nem csak bőrtisztító, de méregtelenítő és cellulit csökkentő hatása miatt is az egyik legkedveltebb kozmetikai kezelés. Manapság már talán nincs is olyan szalon, spa, vagy gyógyfürdő, ahol ne lenne fellelhető a kínált kezelések között, legyen szó testpakolásról, testtekercselésről, vagy hammam rituáléról.