English
Magyar

Relaxáló láb-és talpmasszázs

Relaxáló láb-és talpmasszázs
60 perc: 23595HUF

Kezeléseinket 20% kedvezménnyel élvezhetik, ha felmutatják a magyar személyi igazolványukat, vagy a mandala tagsági kártyájukat. Ne hagyják ki a Mandala Spritituális Fürdőnket se, most mindössze 3900 Ft a kezelés mellé.

Reflexológia

A kezelést frissítő lábfürdővel kezdjük és relaxáló lábmasszázzsal folytatjuk, majd a talpat masszírozzuk speciális technikával. A kezelés azon a tényen alapszik, miszerint a szervek kivetülési területei megtalálhatók a talp reflexzónáiban. A masszázs során egyedi masszázstechnikával ingereljük az adott zónákat, rajtuk keresztül pedig pozitívan befolyásoljuk a hozzájuk tartozó szervek, így az egész test állapotát, biztosítva a jó közérzetet.

+36 1 491 0078

További érdekesség a témáról...

A reflexológia a világ minden pontján ismert, és bevett gyógymódnak számít, népszerűségét hatékonyságának köszönheti, hiszen az egész testre, szervezetre hatással van.

Eredetéről nincsen pontos adat, valószínűsíthető, hogy egyidős az akupunktúrával, körülbelül 6000 éves múltra tekinthet vissza, hasonló terápiát említenek Egyiptomi, és kínai kéziratok is. A 'civilizált' világba, Európába és az Egyesült Államokba az 1900-as évek elején került be, egy William H. Fitzgerald nevű medikus foglalkozott vele először, állította, hogy a test bizonyos pontjainak nyomása kihat a test egyéb szerveire.

A terápia technikáját 1930-ban egy fizikoterapeuta megváltoztatta, aki azt vallotta, hogy a tenyér, és talp különösen érzékenyek, így nagyobb jelentősséggel bírnak, ő volt az, aki elkészítette a test reflexológia térképét. Tehát maga a reflexológia a test működésére kiható reflexpontokat veszi kezelésbe, a masszázs során a terapeuta az ujjakkal gyakorol nyomást a megfelelő területre, mindenféle olaj, vagy testápoló mentesen. Egy reflexpont túlzott érzékenysége, a hozzá tartozó testrész problémáját mutatja, továbbá a csomók is rendellenességre utalhatnak.

Az itt található pontok, a szervek salakanyag lerekóhelyei, a helytelen táplálkozás, és életmód következtében ezekben a zónákban a felgyülemlett salakanyag göbök formájában raktározódik el, a reflexológus a pontok masszírozásával javítja az anyagcserét, növeli a vérkeringést, így segíti el a káros lerakódás távozását.

 

Milyen problémák megoldásában segíthet a reflexológia?

vérkeringés zavarai
a nyirokkeringés betegségei
a mozgásszervek, csont - és izomrendszeri betegségek
a légzőszervek megbetegedése
az emésztőszervek és betegségei
az érzékszervek megbetegedései
nemiszervek és betegségei
az anyagcsere zavarok
a vizelet - kiválasztás panaszok
az idegrendszer és betegségei
a mozgásszervek, csont - és izomrendszeri betegségek