English
Magyar

Narancsbőr elleni masszázs

45 perc: 23400HUF
60 perc: 26650HUF

Kezeléseinket 20% kedvezménnyel élvezhetik, ha felmutatják a magyar személyi igazolványukat, vagy a mandala tagsági kártyájukat.

narancsbőr, lávaköves masszázs, shiatsu masszázs, lábmasszázs, wellness

Ez a masszázstípus gyors, erőteljes és intenzív mozdulatokkal fokozza a vér- és nyirokkeringést a problémás területeken, segítve a méregtelenítést és a salakanyagok feloldását, csökkentve a narancsbőr tüneteit. A nyirokkeringést speciális illóolaj keverékkel és üvegköpöly használatával szintén elősegítjük. 

A kezelést heti rendszerességgel javasoljuk, kiegészítve különböző karcsúsító programjainkkal, egészséges életmóddal társítva.

+36 1 491 0078

A cellulit hatékony kezelése - a cellulit masszázs

A cellulit kifejezés egy francia táplálkozás szakértő, Nicole Ronsard nevéhez köthető, aki a 60-as években használta először és vezette be a szókapcsolatot. A szó a köztudatban összemosódik a "cellulitisz" kifejezéssel, azonban csak az eredetük, a jelentésük nem azonos ("cell" sejt, és "itis" betegség szavakból tevődik össze). A cellulit a bőr alatti kötőszövetekben található zsírfelhalmozódás, minek következtében a bőr egyenetlenné válik, narancshéj szerű megjelenést kölcsönözve az érintett bőrfelületnek. Ezzel szemben a cellulitisz egy bakteriális eredetű bőrgyulladás.


A cellulit a felnőtt korú nők 90%-át érnti, férfiaknál ritkábban fordul elő, leggyakrabban a combokon és a fenéken koncentrálódik. A jelenség oka a sejtekben nagymértékben felhalmozódot toxikus anyag, a sejtekben rekedt anyag tömege azonban nem zsír, hanem víz, így a fogyókúra nem nyújt megoldást a problémára. Többféle kezelési módszer létezik, az eljárások hatékonyságáról viszont igen megosztott a szakirodalom.Súlyosságának mérésére a Nürnberger-Müller-féle cellulit súlyossági skála alkalmazható, mely 4 stádiumot különböztet meg ahhoz mérten, hogy a cellulit mennyire látható.

 

Kialakulásánál felmerülő, meghatározó tényezők:

- genetikai hajlam
- rassz szerepe - a kaukázusi fehér emberben gyakoribb a kialakulása mint az ázsiaiban
- mozgásszegény életmód
- fokozott szénhidrátbevitel
- stressz

A fennálló problémára kínál kézenfekvő megoldást a cellulit masszázs, mely hatékonyan segít megelőzni, csökkenteni, majd eltüntetni a már lerakódott narancsbőrt, miközben karcsúsítja és átalakítja a testet. A nyirokcsomók stimulálásával elősegíti hogy a felhalmozódott toxikus anyagok a nyirokcsomókon keresztül ürüljön ki, így gyorsítva fel a cellulit szempontjából kulcsfontosságú vérkeringést és anyagcsere folyamatokat.

A kívánt eredmény a masszázs kúraszerű alkalmazásával érhető el, mely minimum heti 2 alkalmat foglal magába, a kezdeti szakaszban azonban ennél intenzívebb (heti 3-4) kezelés javasolt. Természetesen önmagában a cellulit masszázs nem elegendő a sikerhez, a kúra mellé életmódváltás, és fokozott folyadékbevitel is javasolt.