English
Magyar

Tradicionális Török hammam rituálé

»
Tradicionális Török hammam rituálé
45 perc: 33605HUF
60 perc: 38610HUF
30 perc (egyéb kezeléssel együtt érvényes): 24310HUF

Kezeléseinket 20% kedvezménnyel élvezhetik, ha felmutatják a magyar személyi igazolványukat, vagy a mandala tagsági kártyájukat. Ne hagyják ki a Mandala Spritituális Fürdőnket se, most mindössze 3900 Ft a kezelés mellé.

torok hammam

A hagyományos török rituálénk a test felmelegítésével kezdődik, meleg vizes locsolás és gőz segítségével az egyedülálló atmoszférájú hammam szobánkban. Amikor a vendég már kellőképpen ráhangolódott testileg és lelkileg a kezelésre, egy olíva szappanos testmosás és habos kezelés következik a fűtött márvány ágyon. Mindezt habkezeléssel és a levegővel töltött párnás mosdatással, illetve speciális nyújtó és lazító masszázsfogásokkal kombináljuk. A kezelés minden egyes lépése között a terapeuta Vichy zuhannyal és tradicionális öntözéssel tartja vizesen a testet, majd végül 100 %-os bio sheavajjal gondoskodunk a bőr hidratáltságáról és a tökéletes relaxáció érdekében, pedig friss alma szeletekkel és tradicionális teával kínáljuk vendégeinket a teaházban. A 60 perces kezelés esetén vendégeinket hosszabb masszázzsal kényeztetjük.

 

+36 1 491 0078

Egy ma is élő tradíció - Hammam fürdetés 

 

A török fürdő, másnéven Hammam, a korai római fürdő, és gőzfürdő ma is haszálatos változata. Nyugat-Európában a viktoriánus korban terjedt el és vált népszerűvé mint kikapocsolódási forma. Az első, viktoriánus kori török fürdő 1861-ben nyílt meg Londonban, az iszlám és a viktoriánus hammam közti különbség a szertartástnak helyt adó szoba levegőjében, és felosztásában rejlett, míg a viktoriánus hammamot száraz levegőjű helyiségben végezték, egy hidegvizes medencével kiegészítve, melybe a fürdőző a kezelést követően csobbanhatott, addig az iszlám szertartás medence nélkül, és igen párás kezelőben zajlott. 

 

A Hammam gyökerei

A szertartás az iszlám vallás öt pilléréhez köthető, minek egyik eleme az ima, melyet tradicionális mosdás előz meg, ennek két fajtája - a kéz, az arc és a lábak tiszta vízzel való mosdatása, és a teljes testet tisztító fürdetés. Így a gőzfürdők azok számára, akik az imádságot megelőzően egy nagyobb, testet és lelket "megtisztító" fürdetésben szerettek volna részesülni,  a mecsetek mellé települtek. 

 

Hammam hazánkban

Magyarországon a török hódoltság idején terjedtek el a fürdők, hazánk gazdag gyógy- és termálvizes forrásainak köszönhetően országszerte több tucat fürdő épült. A 17. században kezdett igazán fellendülni a fürdőkultúra, immár már nem csak a férfiak élvezhették a fürdők által nyújtott szoláltatásokat, hanem szigorúan elkülönítve, önálló helyiséget kaptak a hölgyek is. Törökországban ma is hatalmas népszerűségnek örvend a tradíció, megőrizve a korabeli hammam rituálék hangulatát, fürdőmesterek segítenek a tisztulási és megújulási folyamatokban.

 

Az itthon szinte feledésbemerült hagyomány a wellness kultúra újjáéledésével lett ismét népszerű, a rituálé ma már több budapesti és vidéki spa kínálatában megtalálható.  A hagyományokat megőrizve, előmelegített, 100%-os páratartalmú szobában a fürdőmester a fürdető szertartást masszázzsal kombinálja. 

 

A hammam pozitív hatásai:

- serkenti a vérkeringést

- baktérium és vírusölő hatása közismert

- ellazítja az izmokat

- stressz- és feszültségoldó

 

 

Mikor nem ajánlott?

- Vérkeringési problémái vannak

- Bőrfertőzés esetén

- Szívbeteg, vérnyomásproblémák